Moje sladké tajemství

Zapečené mleté maso s kaší

Suroviny: Na masovou směs:  1 cibule a mrkev  1 lžíce oleje  400 g hovězího mletého masa  400 g sterilovaných rajčat  2 lžíce rajčatového protlaku  1,5 dcl hovězího vývaru  sůl a pepř  1 lžička oregana Na bramborovou kaši:  750 g brambor  200 g kořenové petržele  sůl a pepř  ½ dcl mléka  75g másla  2 lžičky křenu

Postup: Oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájenou mrkev orestujeme v pánvi na rozehřátém oleji.

Přidáme mleté maso a restujeme za průběžného míchání, až maso zbělá. Přidáme rajčata z konzervy, protlak a hovězí vývar, osolíme, opepříme, ochutíme oreganem a podusíme asi 30 minut. Brambory a očištěnou petržel nakrájíme na kousky a uvaříme v osolené vodě doměkka.

Scedíme je, zalijeme horkým mlékem, přidáme změklé máslo a vše rozšťoucháme na kaši. Osolíme ji, opepříme a vmícháme do ní smetanový křen. Masovou směs rozprostřeme na dno vymazané zapékací mísy. Rozetřeme na ni připravenou kaši a vidličkou v ní uděláme ozdobné rýhy nebo do ní uděláme obrácenou stranou lžíce důlky.

Vše vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 30 minut dozlatova..

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden