Zapečené mleté maso s kaší

Suroviny: Na masovou směs:  1 cibule a mrkev  1 lžíce oleje  400 g hovězího mletého masa  400 g sterilovaných rajčat  2 lžíce rajčatového protlaku  1,5 dcl hovězího vývaru  sůl a pepř  1 lžička oregana Na bramborovou kaši:  750 g brambor  200 g kořenové petržele  sůl a pepř  ½ dcl mléka  75g másla  2 lžičky křenu

Postup: Oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájenou mrkev orestujeme v pánvi na rozehřátém oleji.

Také vás může zajímat ...

Přidáme mleté maso a restujeme za průběžného míchání, až maso zbělá. Přidáme rajčata z konzervy, protlak a hovězí vývar, osolíme, opepříme, ochutíme oreganem a podusíme asi 30 minut. Brambory a očištěnou petržel nakrájíme na kousky a uvaříme v osolené vodě doměkka.

Scedíme je, zalijeme horkým mlékem, přidáme změklé máslo a vše rozšťoucháme na kaši. Osolíme ji, opepříme a vmícháme do ní smetanový křen. Masovou směs rozprostřeme na dno vymazané zapékací mísy. Rozetřeme na ni připravenou kaši a vidličkou v ní uděláme ozdobné rýhy nebo do ní uděláme obrácenou stranou lžíce důlky.

Vše vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 30 minut dozlatova..

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

...