Zapečené rigatoni s chřestem

Jste milovníci chřestu? Pokud ano, tento recept je přímo pro vás. Zapečte chřest s těstovinami a sýrem a uvidíte, že si pochutnáte.

Ingredience: 400 g zeleného chřestu, 4 ks vejce, sýr, rajčata, 200 ml smetany ke šlehání, 50 g strouhaného parmazánu, sůl, pepř, 1 lžíce másla, 100 g pokrájené šunky, 1 lžíce strouhanky, 320 g těstovin rigatoni

Postup: Zbavte 400 g zeleného chřestu dřevnatých konců a vařte 15 až 20 minut na páře. Můžete použít i konzervovaný.

Dejte stranou špičky a zbytek chřestu pokrájejte nahrubo. V misce prošlehejte 4 vejce, 200 ml smetany ke šlehání, 50 g strouhaného parmazánu, osolte a opepřete.

Promíchejte uvařené rigatoni se lžící másla, 100 g pokrájené šunky, rajčaty, sýrem, veškerým chřestem a s vaječnou směsí. Dejte do zapékací nádoby vymazané máslem, posypejte lžící strouhanky promíchané se lžící parmazánu a pečte 30 minut v troubě při 220 stupních.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...