Zapečení plnění pstruzi

Ať už se vám je podaří ulovit, nebo si je přinesete ze sádek, se pstruhy neuděláte nikdy chybu. Tento recept je pozvedne na lahůdku.

Ingredience: 4 celí pstruzi, vykuchaní, 500 g čerstvých hřibů, 2 cibule, sůl a čerstvě mletý pepř, 2–3 lžíce másla, menší svazek petrželky, asi 12 listů šalvěje

Postup: Pstruhy omyjte, osušte, uvnitř osolte, opepřete a naplňte směsí z částí hub a cibule, petrželkou a kouskem másla.

Zbytek dejte do pekáče. Ryby ovažte provázkem a pod něj zastrčte pár lístků šalvěje.

Pstruhy položte vedle sebe do pekáče na zbývající cibuli a houby. Poklaďte zbylým máslem a pečte v troubě předehřáté na 160 °C zhruba 20–30 minut, podle velikosti ryb.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...