Moje šťastná hvězda

Zapečení plnění pstruzi

Ať už se vám je podaří ulovit, nebo si je přinesete ze sádek, se pstruhy neuděláte nikdy chybu. Tento recept je pozvedne na lahůdku.

Ingredience: 4 celí pstruzi, vykuchaní, 500 g čerstvých hřibů, 2 cibule, sůl a čerstvě mletý pepř, 2–3 lžíce másla, menší svazek petrželky, asi 12 listů šalvěje

Postup: Pstruhy omyjte, osušte, uvnitř osolte, opepřete a naplňte směsí z částí hub a cibule, petrželkou a kouskem másla.

Zbytek dejte do pekáče. Ryby ovažte provázkem a pod něj zastrčte pár lístků šalvěje.

Pstruhy položte vedle sebe do pekáče na zbývající cibuli a houby. Poklaďte zbylým máslem a pečte v troubě předehřáté na 160 °C zhruba 20–30 minut, podle velikosti ryb.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden