Zapečený lilek italiano

Nebesky dobrá kombinace lilku, rajčátek a mozzarelly potěší chuťové pohárky.

Suroviny na 2 porce – 2 lilky – 8 keříkových rajčat – 120 g mozzarelly – 1 cibule – 1 lžíce balsamikového octa – olivový olej – sůl, pepř – čerstvá bazalka na ozdobu

Také vás může zajímat ...

Postup

1. Lilky opláchněte, odkrojte špičku a podélně rozřízněte. Vyřízněte vnitřek a pokrájejte ho na malé kostičky. Rajčata pokrájejte na kolečka.

2. Na rozpáleném oleji nechte zesklovatět nasekanou cibuli. Přidejte lilek a rajčata. Osolte, opepřete a přidejte balsamikový ocet. Promíchejte a nechte chvilku dusit.

3. Směs promíchejte s nakrájenou mozzarellou a pak s ní naplňte lilky.

4. Pečte asi 35 minut při 180 °C. Podávejte ozdobené nasekanou bazalkou.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...