Moje chvilka pohody

Zapečený lilek italiano

Nebesky dobrá kombinace lilku, rajčátek a mozzarelly potěší chuťové pohárky.

Suroviny na 2 porce - 2 lilky - 8 keříkových rajčat - 120 g mozzarelly - 1 cibule - 1 lžíce balsamikového octa - olivový olej - sůl, pepř - čerstvá bazalka na ozdobu

Postup

1. Lilky opláchněte, odkrojte špičku a podélně rozřízněte. Vyřízněte vnitřek a pokrájejte ho na malé kostičky. Rajčata pokrájejte na kolečka.

2. Na rozpáleném oleji nechte zesklovatět nasekanou cibuli. Přidejte lilek a rajčata. Osolte, opepřete a přidejte balsamikový ocet. Promíchejte a nechte chvilku dusit.

3. Směs promíchejte s nakrájenou mozzarellou a pak s ní naplňte lilky.

4. Pečte asi 35 minut při 180 °C. Podávejte ozdobené nasekanou bazalkou.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden