Zapékaná čekanka v omáčce Mornay

Jednou ochutnáte a ihned víte, že to není naposledy.

Ingredience: 4 puky čekanky, 4 brambory, uvařené ve slupce, 8 plátků krůtí šunky, 1 stroužek česneku, citron, pepř a sůl

Také vás může zajímat ...

Omáčka: 1 cibule, 1 mrkev,100 g másla, 100 g hladké mouky, 150 ml smetany, 2 žloutky, 100 g tvrdého sýra, muškátový květ, citrónová šťáva

Postup: Z másla a mouky uděláme jíšku.Zalijeme polovinou smetany, přidáme sůl, pepř, muškátový květ a povaříme 15 minut. Promícháme zbytek smetany a žloutky. Vlijeme do bešamelu Zapékací mísu vymažeme máslem, na dno poklademe plátky uvařených brambor, posypeme drceným česnekem, navrch dáme čekanku a šunku. Zakapeme citronem, zalijeme omáčkou.

Pečeme 25 až 30min při na 180 °C..

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...