Zapékané batáty

Pokud vám chutnají zapečené plněné klasické brambory, pak si zamilujete i sladší batáty.

Suroviny na 4 porce – 4 batáty – 600 g mletého masa – 1 cibule – 1 lžíce másla – 2 stroužky česneku – 2 vejce – 1 lžíce majoránky – 1 lžička mleté sladké papriky – 1 lžíce sekané petrželky – 30 g tvrdého sýra – sůl, pepř – pečicí papír, alobal

Také vás může zajímat ...

Postup

1. Batáty omyjte a uvařte ve slupce do poloměkka, asi 25 minut. Vychladlé batáty podélně rozkrojte, vydlabejte trochu vnitřku a půlky položte do pekáčku vyložený pečicím papírem.

2. Cibuli nasekejte najemno a osmahněte na másle. Mleté maso smíchejte s vejci, cibulí, prolisovaným česnekem, nastrouhaným sýrem, nasekanou petrželkou a ochuťte kořením a solí. Do hmoty přimíchejte rozmačkané vnitřky batát.

3. Směsí naplňte batáty a pekáček zakryjte alobalem. Pečte v troubě při 180 °C asi 30 minut. Pak odkryjte a nechte ještě 5 minut dojít.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...