Pokud vám chutnají zapečené plněné klasické brambory, pak si zamilujete i sladší batáty.
Suroviny na 4 porce - 4 batáty - 600 g mletého masa - 1 cibule - 1 lžíce másla - 2 stroužky česneku - 2 vejce - 1 lžíce majoránky - 1 lžička mleté sladké papriky - 1 lžíce sekané petrželky - 30 g tvrdého sýra - sůl, pepř - pečicí papír, alobal
Postup
1. Batáty omyjte a uvařte ve slupce do poloměkka, asi 25 minut. Vychladlé batáty podélně rozkrojte, vydlabejte trochu vnitřku a půlky položte do pekáčku vyložený pečicím papírem.
2. Cibuli nasekejte najemno a osmahněte na másle. Mleté maso smíchejte s vejci, cibulí, prolisovaným česnekem, nastrouhaným sýrem, nasekanou petrželkou a ochuťte kořením a solí. Do hmoty přimíchejte rozmačkané vnitřky batát.
3. Směsí naplňte batáty a pekáček zakryjte alobalem. Pečte v troubě při 180 °C asi 30 minut. Pak odkryjte a nechte ještě 5 minut dojít.