Zavařené pomeranče se skořicí

Právě teď jsou pomeranče opravdu lahodné. Džem si můžete namazat třeba na čerstvý chléb nebo si na něm pochutnejte jen tak.

Ingredience: 1 kg pomerančů, 2 citrony, 100 ml vody, kousek celé skořice, 1 vanilkový cukr, 1 kg želírovacího cukru (1 : 1)

Postup: Kůru ze 2 pomerančů nakrájejte na malé kostičky. Zbylé pomeranče oloupejte a dužinu rovněž nakrájejte.

Dužinu, kůru, citronovou šťávu, vodu, skořici, vanilkový a želírovací cukr dejte do hrnce a promíchejte. Směs za stálého míchání přiveďte k varu a vařte 4 minuty.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

reklama