Závin z jogurtového těsta s tuňákem

Že jste o tom ještě neslyšeli? Nevadí. Uvidíte, že si tento vánoční pokrm zamilujete. Báječně vypadá a samozřejmě i chutná.

Ingredience: 500 g filetů z tuňáka, citronová šťáva, 1 lžíce másla, 2 cibule, 100 g parmské šunky, 4 vejce, tymián a rozmarýn, špenátové listy

Těsto: 250 g polohrubé mouky, 125 g másla nebo Hery, 1 bílý jogurt

Postup: Z mouky, másla a jogurtu vypracujte těsto, mírně osolte a nechte ho alespoň 30 minut v chladu. Rybu osušte, osolte, opepřete, pokapejte citronovou šťávou a dejte do chladničky.

Listy špenátu krátce spařte a osušte. Cibuli oloupejte a najemno nakrájejte. Na malé kousky nakrájejte šunku. V pánvi si rozehřejte máslo a osmahněte na něm nakrájenou cibuli.

Přidejte kousky šunky, směs dochuťte bylinkami, zalijte rozšlehanými vajíčky, osolte a opepřete. Míchejte, dokud nezhoustne.

Z těsta vyválejte plát ve tvaru obdélníku a rozložte na něj listy špenátu. Pak na ně rozetřete směs, doprostřed dejte tuňáka a těsto zabalte. Závin potřete máslem a pečte jej 30 minut na 180 °C.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

reklama