Moje šťastná hvězda

Zbytky nevyhazujte

Kapustové stonky 

Vyhazujete je? To je ale obrovské plýtvání! Můžete je usušit a namlít do směsi koření anebo je rozmixovat do zeleninových či ovocných šťáv.

Dužina z odšťavněné zeleniny a ovoce

Výborně se hodí na pečení dezertů. Dužina z jablek, řepy nebo mrkve dokonale zvláční každý koláč či dort.

Ohryzky z jablek

Nakrájejte je na menší kousky a naložte je do obyčejného octa. Nechte kvasit týden až dva a máte výborný jablečný ocet.

Slupky z jablek

Usušte je a pak si z nich udělejte třeba čaj nebo si je ještě čerstvé nalepte pod oční víčka. Zbaví vás totiž i kruhů pod očima.

Slupky od banánů

Nejenže dokážou krásně vyleštit stříbro, ale také ze záhonů odstraní nejrůznější škůdce, a pokud si jimi potřete bodnutí nebo kousnutí hmyzem, přestane místo pálit a svědit.

Filtr od kávy

Možná jste o tom nikdy neslyšeli, ale funguje to! Když filtr na překapávanou kávu navlhčíte, dají se s ním vyčistit boty. Nepoužitý filtr zase poslouží jako forma na muffiny.

Zbytky z brokolice

Stonky nebo cokoli jiného, co vám z brokolice zbude, naložte na noc do čisté vody a pak ji použijte jako zálivku na salát. Uvidíte, jak zajímavou chuť mu dodá.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden