Moje chvilka pohody

Zdravé kapustové karbanátky

Hledáte tip na lehké a zdravé jídlo? Vyzkoušejte tyto skvělé zeleninové karbanátky.

Suroviny na 4 porce - ¾ hrnku quinoy - 300 ml zeleninového vývaru - 1 malá hlávka kapusty - 70 g čedaru nebo goudy - 2 vejce - 3 lžíce pohankové mouky - 1 mrkev - 4 stroužky česneku - hrst nasekané petrželky - sůl, pepř - pečicí papír

Postup

1. Quinou nechte 10 minut odstát ve vodě. Pak ji sceďte, zalijte vývarem a dejte vařit, dokud se vývar nevsaje.

2. Kapustu a mrkev nastrouhejte a v míse smíchejte s vejci, moukou, prolisovaným česnekem, quinoou, nastrouhaným sýrem a petrželkou. Osolte a opepřete.

3. Na plech vyložený pečicím papírem pokládejte malé placičky. Pečte v troubě při 180 ºC z každé strany asi 15 minut.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden