Žebírka na český způsob

Česká klasika asi nikdy nezklame. Tato je nadpozemská dobrota.

Ingredience: 2 kg vepřových žebírek, 2 cibule, 3 stroužky česneku, 1 lžíce kečupu, 1 lžíce medu, ½ lžičky worcesteru, 1 až 2 lžičky vinného octa, 1 vrchovatá lžíce tuhého sádla, pepř , drcený kmín, sůl

Také vás může zajímat ...

Postup: Žebírka nakrájíme na jednotlivé porce, nasolíme je z obou stran, opepříme, zasypeme trochou drceného kmínu a vyskládáme je do pekáčku. Nakrájíme jednu cibuli na osminky, stroužky česneku nakrájíme na plátky a společně je orestujeme na oleji. Přidáme kečup, med, kapku worcesteru, vinný ocet a necháme mírně probublat.

Ještě horkou směsí zalijeme žebra a necháme je marinovat asi tak hodinku.

Pak už je jen dáme péct zhruba na hodinu na 160 °C.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...