Žebírka v chilli marinádě

Šťavnatá a skvěle okořeněná vepřová žebra si výborně rozumí s vychlazeným pivem.

Suroviny na 4 porce – 1,5 kg vepřových žebírek – 150 ml medu – 100 ml chilli omáčky – 5 lžic octa – 3 lžíce tmavé sójové omáčky – 2 lžíce granulovaného česneku – 2 lžíce hořčice – 1 lžíce mořské soli

Také vás může zajímat ...

Postup

1. Z uvedených surovin vyšlehejte marinádu, do které vložte naporcované maso a nechte marinovat alespoň 2 hodiny.

2. Marinovaná žebra vložte do trouby, přelijte zbylou marinádou a pečte při 200 °C alespoň 90 minut.

3. Podávejte nejlépe s chlebem.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...