Moje šťastná hvězda

Želé bonbony pro mlsné jazýčky

Bonbony ze švestek, bez umělých dochucovadel a konzervantů, si vaše vnoučata zamilují.

Ingredience: 1 kg švestek, 1 hrnek bílého vína (ideálně chardonnay), 1 čajová lžička práškové želatiny, 1 a ½hrnku cukru krupice

Postup: Nejdříve si připravte plech vy-ložený pečicím papírem, který lehce potřete rostlinným olejem. V hrnci přiveďte k varu pokrájené švestky a víno a za občasného míchání nechte na mírném ohni vařit cca 15–20 minut.

Propasírujte přes hustý cedník. Ovoce přelijte do čistého kastrolu. Ve vedlejší misce smíchejte želatinu s cukrem a nechte odstát. Mezitím na mírném ohni redukujte švestkové pyré, až bude trošku lepkavé. Přibližně 15 minut. Pak vmíchejte směs cukru a želatiny.

Směs dejte znovu na oheň a na mírném plameni vařte přibližně dvě minuty, pak vlijte do plechu. Ten nechte nezakrytý na chladném místě 24 hodin odstát. Nakrájejte a obalte v cukru

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden