Želé bonbony pro mlsné jazýčky

Bonbony ze švestek, bez umělých dochucovadel a konzervantů, si vaše vnoučata zamilují.

Ingredience: 1 kg švestek, 1 hrnek bílého vína (ideálně chardonnay), 1 čajová lžička práškové želatiny, 1 a ½hrnku cukru krupice

Postup: Nejdříve si připravte plech vy-ložený pečicím papírem, který lehce potřete rostlinným olejem. V hrnci přiveďte k varu pokrájené švestky a víno a za občasného míchání nechte na mírném ohni vařit cca 15–20 minut.

Propasírujte přes hustý cedník. Ovoce přelijte do čistého kastrolu. Ve vedlejší misce smíchejte želatinu s cukrem a nechte odstát. Mezitím na mírném ohni redukujte švestkové pyré, až bude trošku lepkavé. Přibližně 15 minut. Pak vmíchejte směs cukru a želatiny.

Směs dejte znovu na oheň a na mírném plameni vařte přibližně dvě minuty, pak vlijte do plechu. Ten nechte nezakrytý na chladném místě 24 hodin odstát. Nakrájejte a obalte v cukru

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...