Zeleninová polévka s fazolemi

Hustá polévka, která zasytí hladové krky. Výborná je samotná nebo s chlebem.

Suroviny na 4 porce – 400 g červených fazolí v nálevu – 200 g celeru – 50 g špeku – 1 l hovězího vývaru – 3 rajčata – 1 stroužek česneku – 1 červená řepa – 1 mrkev – 1 cibule – 2 lžíce rajského protlaku – 2 lžíce sádla – 1 hrst pórku – sůl, pepř – bobkový list

Také vás může zajímat ...

Postup

1. Na sádle opečte pokrájený špek a cibuli nakrájenou na kostičky. Přidejte kolečka mrkve a nakrájený celer a opékejte 5 minut

2. Zalijte vývarem, přidejte bobkový list, oloupaná nakrájená rajčata a nasekaný česnek.

Po 20 minutách vložte nakrájenou řepu (pečenou hodinu v alobale), pórek a rajský protlak. Ke konci přidejte fazole i s nálevem.

3. Krátce provařte, osolte a vyjměte bobkový list.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...