Moje chvilka pohody

Zeleninové gazpacho

Studená zeleninová polévka provoněná česnekem je zdravá, dietní, ale přitom zasytí.

Suroviny na 4 porce - 1,5 kg rajčat - 2 stroužky česneku - 1 cibule - 1 lžíce vinného octa - 100 g salátové okurky - 1 zelená paprika - 100 ml olivového oleje - sůl

Postup

1. Rajčata omyjte, papriky očistěte a okurku oloupejte. Pak všechnu zeleninu nakrájejte na menší kousky a vložte do mixéru. Pár kousků si dejte stranou na ozdobu.

2. K zelenině přidejte česnek, pokrájenou cibuli, olivový olej a ocet a vše důkladně promixujte dohladka. Podle chuti osolte.

3. Polévku podávejte dobře vychlazenou ozdobenou kousky zeleniny nebo bylinkami, třeba s opečenou bagetkou.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden