Zelený chřest zapečený v listovém těstě

Suroviny na 4 porce:

20 ks zeleného chřestu

Také vás může zajímat ...

1 balíček listového těsta

olej na vymazání

1 rajče nebo 4 cherry rajčata

2 přírodní sýry cottage

8 vajec

2 lžíce dijonské hořčice

pepř

čerstvě nasekané bylinky (petrželka, pažitka)

50–60 g strouhaného parmazánu

Postup:

Jarní chřest netřeba loupat, jen jej předem svážeme, aby se nezlomil. Pět minut jej povaříme ve slané vodě. Z vyváleného listového těsta nakrájíme čtverce. Poklademe plátky rajčat a vařeným chřestem, posypeme strouhaným parmazánem. V misce rozšleháme celá vejce s lžící pikantní hořčice a opepříme čerstvě mletým pepřem. Nesolíme.

Přidáme nasekané bylinky a sýr cottage, zamícháme a vše naneseme na těsto s chřestem a plátky rajčat. Zavineme, dáme do vymazané formy a dáme do trouby na čtvrt hodiny zapéct při teplotě na 180 °C. Vyndáme, až těsto zezlátne. Podáváme se sklenkou bílého vína.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...