Zelí je největší zdroj vitamínů v zimě

Užívá se při avitaminózách, chorobách žlučníku, jater, žaludku a střev. Šťáva z bílého zelí čistí krev, působí hojivě na žaludeční a dvanácterníkové vředy.

Kyselé zelí je dostupné pro každého a mnoho nestojí.Může nahradit nedostatek jiné zeleniny. Všechny živiny se v ní vyskytují v optimálních poměrech. Zelí významně posiluje imunitu, ničí střevní bakterie. zaručí pravidelní vyprazdňování, harmonizaci ledvin a odstranění problémů žlučníku a jater.Zelí je přírodním omlazovacím prostředkem.

Také vás může zajímat ...

Ten, kdo zelí konzumuje pravidelně, může významně ovlivnit proces stárnutí.

Aby zelí mělo svůj léčivý efekt, je třeba je konzumovat denně v množství jedné kompotové misky a je dobré ho občas dochutit přidáním cibule a olivového oleje.

Zázračné s karotkou

To nejcennější, co na zelí je, je jeho vysoký obsah síry a chloru a poměrně vysoký obsah jodu. Spojení síry s chlorem je účinné při čištění sliznic zažívacího ústrojí za předpokladu, že se šťáva pije syrová.Nadměrná plynatost po ní může být známkou abnormálního nahromadění jedovatých odpadových látek v zažívacím ústrojí.

V tomto případě se doporučuje střeva nejprve pořádně vyčistit tak, že denně, po dva týdny, pijete karotkovou šťávu čistou nebo smíchanou se špenátovou.Dobrá je i kombinace karotkové šťávy se zelnou. Zelí chrání před stresem, nedostatkem vitamínu C a ještě se po něm dobře spí. Na paradontózu žvýkejte kysané zelí.

Pro výrazné zlepšení vykašlávání se osvědčila směs zelné šťávy s medem v poměru 1:1, která se pije po doušcích během dne.Pozor na velkou konzumaci zelí si musí dát jen lidé s poruchami štítné žlázy.

.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj kousek štěstí

Každé pondělí se můžete potěšit novým vydáním časopisu MŮJ KOUSEK ŠTĚSTÍ. Najdete v něm aktuální zprávy ze společnosti, přitažlivé příběhy známých českých osobností, dechberoucí zážitky ze života čtenářů, spousty výherních křížovek a samozřejmě nechybí ani různé rady pro zdraví, krásu, zajímavé recepty a tipy pro volný čas.

Komentáře

...