Moje chvilka pohody

Zelňačka s husičkou

Kysané zelí je plné vitaminů. Uvařte si z něj skvělou polévku vyšperkovanou husím masem.

Suroviny na 4 porce - 400 g kysaného zelí - 250 g obraného zbylého masa z pečené husy - 1 cibule - 4 brambory - sůl, pepř - bobkový list - 1 lžíce slunečnicového oleje - 1 lžíce hladké mouky - 60 ml smetany - 800 ml vývaru

Postup

1. V hrnci rozehřejte olej a orestujte na něm najemno pokrájenou cibuli. Přidejte nakrájené brambory, osolte a opepřete. Zasypte moukou a promíchejte.

2. Zalijte vývarem, přidejte bobkový list a vařte asi 25 minut. Přidejte zelí a vařte 10 minut. Nakonec přidejte pokrájené maso a nechte pod pokličkou ještě asi 5 minut. Před koncem vaření zjemněte polévku smetanou.

3. Naservírujte do misek a podávejte, třeba s krajícem chleba.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden