Zelné placky se škvarky

Teplé zelné placky se škvarky, slaninou a sádlem přijdou k chuti ve všední dny i o svátcích.

Suroviny – 1 a ½ hrnku kysaného bílého zelí – 1 hrnek hladké mouky – 1 hrnek škvarků – 1 vejce – 50 g slaniny – 50 g sádla – sůl, pepř – drcený kmín – pečicí papír – bylinky na ozdobu

Také vás může zajímat ...

Postup

1. Zelí slijte, nechte okapat a pak ho ještě pokrájejte na drobné nudličky. V míse promíchejte mouku, nadrobno pokrájenou slaninu, nasekané škvarky, sůl, pepř a kmín.

2. Přidejte zelí a rozpuštěné sádlo a v případě potřeby zahustěte ještě moukou.

3. Z těsta tvořte placky, které dávejte vedle sebe na plech vystlaný pečicím papírem. Pečte při 200 °C dozlatova.

4. Placky podávejte posypané bylinkami třeba s jogurtovo-majonézovým dipem.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...