Moje chvilka pohody

Zelné placky se škvarky

Teplé zelné placky se škvarky, slaninou a sádlem přijdou k chuti ve všední dny i o svátcích.

Suroviny - 1 a ½ hrnku kysaného bílého zelí - 1 hrnek hladké mouky - 1 hrnek škvarků - 1 vejce - 50 g slaniny - 50 g sádla - sůl, pepř - drcený kmín - pečicí papír - bylinky na ozdobu

Postup

1. Zelí slijte, nechte okapat a pak ho ještě pokrájejte na drobné nudličky. V míse promíchejte mouku, nadrobno pokrájenou slaninu, nasekané škvarky, sůl, pepř a kmín.

2. Přidejte zelí a rozpuštěné sádlo a v případě potřeby zahustěte ještě moukou.

3. Z těsta tvořte placky, které dávejte vedle sebe na plech vystlaný pečicím papírem. Pečte při 200 °C dozlatova.

4. Placky podávejte posypané bylinkami třeba s jogurtovo-majonézovým dipem.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden