Moje šťastná hvězda

Žemlovka aneb zemlbába

Tento tradiční český pokrm z jablek a pečeme 30 minut. lek chutná pořád báječně a přitom ze začátku šlo o jídlo chudých.

Ingredience: 380 ml mléka, 2 žloutky, 50 g rozinek, strouhanka, 5 žemlí, 100g másla, 50 g skořicového cukru, 4 jablka

Postup: Žemle či rohlíky nakrájíme na plátky a lehce polijeme mlékem smíchaným se žloutky a cukrem. Pekáč či mísu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Poté přidáme plátky žemlí. Potom nastrouháme jablka, která spolu s rozinkami rozprostřeme na žemle. Dáme další vrstvu žemlí a střídáme s vrstvou jablek.

Nakonec vše lehce pokropíme rozpuštěným máslem a dáme péct. Až se žemlovka zapeče, přidáme našlehaný sníh ze dvou bílků a necháme dopéct dorůžova. Přejeme dobrou chuť.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden