Moje sladké tajemství

Zmrzlina s lesními jahůdkami

Suroviny:  230 g lesních jahod  140 g cukru krupice  200 ml dezertního vína  500 ml zakysané smetany

Postup:  Dvě třetiny jahod nasypeme do mělkého talíře. Posypeme 50 g cukru, zalijeme vínem a necháme jahody macerovat, zatímco budeme šlehat smetanu.

 Zbytek cukru a smetanu dáme do mísy a prošleháme, až směs zhoustne. Pomocí stěrky do smetany opatrně zatřeme jahody s cukrem a vínem. Směs přesuneme do pevné nádoby, nejlépe kovové nebo plastové, a mrazíme alespoň čtyři hodiny.

Podáváme ve vychlazených miskách, posypané zbylými jahodami..

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden