Zmrzlina z borůvek a limetek

Suroviny:

  • 2 limetky
  • 130 g borůvek
  • 140 g cukru krupice nebo třtinového
  • 200 ml kokosového krému
  • 280 ml smetany ke šlehání
  • hrst borůvek a skrojky limetky na ozdobu

Postup:

Kůru z jedné limetky nastrouháme najemno a z obou limetek vymačkáme šťávu. Vlijeme ji do kastrůlku a spolu s cukrem zahříváme, dokud se cukr nerozpustí. Přisypeme borůvky a dvě minuty povaříme, až začnou slupky praskat.

Svařené borůvky vlijeme do misky, nejlépe plastové, a přidáme k nim kokosový krém. Smetanu ušleháme do polotuha a lehce ji vetřeme k borůvkové směsi.

Misku vložíme na hodinu do mrazáku. Směs by měla v téhle fázi promrznout asi tři centimetry od okrajů.

Vyjmeme z mrazáku a prošleháme, nejlépe pomocí metly, až bude hmota hladká a krémovitá. Vložíme na další hodinu do mrazáku a opět prošleháme. Potom hmotu vložíme do pevné krabice s víkem a necháme vymrazit do pevna. V mrazáku by měla zmrzlina bez problému vydržet zhruba měsíc.

Před podáváním ji ponecháme půl hodiny při pokojové teplotě a podáváme ozdobenou čerstvými borůvkami a skrojky limetky.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

...