Zmrzlina z černého rybízu

Potřebujete:

Také vás může zajímat ...

350 g černého rybízu, 1 smetanu ke šlehání, šťáva z limetky nebo citronu, cukr dle chuti, meduňka na ozdobení

Postup:

  1. Zbavte rybíz stonků a ponorným mixérem nebo vidličkou bobulky rozmělněte. Mohou zůstat i větší kousky. Pár kuliček si odložte na zdobení.
  2. Oslaďte směs podle chuti cukrem a nakyslou chuť rybízu povzbuďte ještě limetkovou či citronovou šťávou.
  3. Směs nalijte do uzavíratelné nádoby a vložte ji i kelímek metany ke šlehání do mrazáku.
    Vždy asi po 30 minutách směs promíchejte. Po dvou hodinách vyklopte zmraženou smetanu k rybízové směsi a ponorným mixérem společně vyšlehejte do zmrzlinové konzistence. Naplňte do pohárů nebo kornoutků a ozdobte kuličkami rybízu a meduňkou..
Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj kousek štěstí

Každé pondělí se můžete potěšit novým vydáním časopisu MŮJ KOUSEK ŠTĚSTÍ. Najdete v něm aktuální zprávy ze společnosti, přitažlivé příběhy známých českých osobností, dechberoucí zážitky ze života čtenářů, spousty výherních křížovek a samozřejmě nechybí ani různé rady pro zdraví, krásu, zajímavé recepty a tipy pro volný čas.

Komentáře

...