Můj kousek štěstí

Zmrzlina z černého rybízu

Potřebujete:

350 g černého rybízu, 1 smetanu ke šlehání, šťáva z limetky nebo citronu, cukr dle chuti, meduňka na ozdobení

Postup:


  1. Zbavte rybíz stonků a ponorným mixérem nebo vidličkou bobulky rozmělněte. Mohou zůstat i větší kousky. Pár kuliček si odložte na zdobení.

  2. Oslaďte směs podle chuti cukrem a nakyslou chuť rybízu povzbuďte ještě limetkovou či citronovou šťávou.

  3. Směs nalijte do uzavíratelné nádoby a vložte ji i kelímek metany ke šlehání do mrazáku.
    Vždy asi po 30 minutách směs promíchejte. Po dvou hodinách vyklopte zmraženou smetanu k rybízové směsi a ponorným mixérem společně vyšlehejte do zmrzlinové konzistence. Naplňte do pohárů nebo kornoutků a ozdobte kuličkami rybízu a meduňkou..

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden