Zpracujte úrodu ze zahrádky

Kořeněný ostružinový likér

Budete potřebovat: 3 l ostružin, 1 l 40% alkoholu, 500 g cukru, 500 ml vody a 5 hřebíčků, kousek skořice, 1 badyán a 7 kuliček nového koření.

Také vás může zajímat ...

Postup: Z ovoce vylisujte šťávu a smíchejte ji s cukrovým sirupem, který jste si před tím svařili. Sirup se šťávou a s kořením svařte dohromady ještě 20 minut a potom vyndejte koření. Nechejte vychladnout a smíchejte s alkoholem. Pak přefiltrujete třeba přes papírový kávový filtr do čistých lahví.

Ořechový likér s bylinkami

Budete potřebovat: 2 l vodky, 12 pokrájených zelených ořechů, 5 g omanového kořenu, 5 g bodlákového kořenu, 5 g meduňky, 5 g zeměžluče, 5 g pelyňku, 5 g nového koření, 5 g kmínu, 5 g voňavého hřebíčku, 5 g skořice a 5 g vanilky.

Postup: Všechny suroviny nasypte do sklenice, zalijte alkoholem a dobře uzavřete. Potom postavte třeba na okenní parapet a nechte 14 dní louhovat. Po uplynutí této doby zceďte, přidejte sirup, který jste si připravili svařením 750 g cukru a 1 l vody a znovu nechte 14 dní louhovat. Nakonec zceďte do připravených, čistých lahví..

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

...