Můj kousek štěstí

Zuby posílíte chroupáním kedlubny

Předkové kedlubny doporučovali na posílení zubů podobně jako mrkev. Má překvapivě mnoho karotenu, vitamínu E, vitamíny skupiny B a vzácný vitamín K. Nalezneme v něm železo, jód, kobalt, měď a stříbro.


Cukry obsažené v kedlubně jsou dobře snášeny i diabetiky. Lze ji konzumovat zasyrova i vařenou či zapékanou. - od syrových salátů až po kedlubnu dušenou, nakyselo jako zelí, smaženou, plněnou. Hodí se i do zeleninových pomazánek, k přípravě placek typu bramboráků.

Krásné vlasy i pleť


Kedlubny přispívají ke zdravé pokožce a pěkným vlasům a spouští látkovou přeměnu. Přítomný selen chrání před volnými radikály a před arteriosklerózou. Vysoký obsah vitamínu C je prevencí proti infekcím. Sto gramů kedlubny obsahuje jen 50 kalorií, a jsou tak vhodnou zeleninou pro redukční diety.


Sloučeniny síry působí proti bakteriím. Zvyšuje odolnost proti stresu a schopnost soustředění. Vitamín K v kedlubně je důležitý pro prevenci vnitřního krvácení a je potřebný pro správnou funkci jater a ledvin.


Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden