Zvěřinová paštika s brusinkami

Tahle paštika je doslova labužnická – a můžete od ní použít jakoukoli zvěřinu. Uchovávejte ji v chladu.

Příprava: 135 min (bez chladnutí)

Náročnost: x x

Cena: 130 Kč

Potřebujete:

400 g zvěřinového ořezu
200 g vepřového bůčku
1 cibuli
4 stroužky česneku
drcené nové koření, pepř, jalovec, bobkový list
200 ml vody
200 g vepřových jater
muškátový oříšek
200 g brusinkového kompotu
4 žloutky
sůl

1 Zvěřinu a bůček nakrájejte na kostky a vložte do pekáče. Osolte, přidejte nakrájenou cibuli, česnek a koření. Podlijte vodou a dejte péct do trouby při 160 °C asi 45 minut.

2 Zchladlé maso umelte se syrovými játry, vmíchejte brusinky, vejce a ochuťte muškátovým oříškem. Dobře promíchejte, naplňte do zavařovacích sklenic a uzavřete.

3 Sklenice dejte do hrnce s trochou vody a v páře vařte asi 40−60 minut. Necháme zchladnout a můžete hned použít. Podáváme s pečivem a brusinkami, klíčky nebo zeleninou.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj kousek štěstí

Každé pondělí se můžete potěšit novým vydáním časopisu MŮJ KOUSEK ŠTĚSTÍ. Najdete v něm aktuální zprávy ze společnosti, přitažlivé příběhy známých českých osobností, dechberoucí zážitky ze života čtenářů, spousty výherních křížovek a samozřejmě nechybí ani různé rady pro zdraví, krásu, zajímavé recepty a tipy pro volný čas.

Komentáře

...