Můj kousek štěstí

Zvěřinová paštika

Potřebujete:

800 g kančí kýty, 250 g kančího ramínka, 300 g slaniny, 2 housky, 200 g cibule, 6 stroužků česneku, 5 lžic sekaných mandlí, 2 lžíce sekaných pistácií, 50 ml slunečnicového oleje, 100 ml mléka, 150 ml červeného vína, 1 lžičku divokého koření, ½ lžičky mletého jalovce, pepř, sůl

Postup:


  1. Cibuli a česnek nakrájejte na drobno a opečte na oleji. Housky rozkrájejte na kousky a namočte do horkého mléka. Kýtu a ramínko nakrájejte na proužky a umelte.

  2. Smíchejte masovou směs s nakrájenou slaninou, opečenou cibulí s česnekem, houskou, kořením, vínem a solí a vše znovu pomelte.

  3. Zapékací misku vyložte anglickou slaninou. Dejte dovnitř třetinu masové směsi, posypte ji mandlemi a oříšky, pak další třetinu hmoty a oříšky... a končete masem. Pak misku zabalte pevně do alobalu.

  4. Vložte ji do pekáče s horkou vodou, pekáč dejte do trouby a paštiku pečte při 165 °C přibližně hodinu a půl. Paštika je hotová, když po zapíchnutí špejle vytéká ze vpichu čistá šťáva. Podávejte ji vychladlou. .

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden