Zvěřinová polévka s knedlíčky

Suroviny na 6 porcí:

400 g zvěřinového masa s kostí (krk, pupky, žebra)

Také vás může zajímat ...

80–100 g kořenové zeleniny

1 malá cibule

celý pepř

1 vejce

1 lžíce hrubé mouky

½ žemle

petrželka

muškátový oříšek

Postup:

Opláchnuté zvěřinové maso vložíme do osolené vody s celým pepřem a překrojenou cibulí. Zvolna vaříme doměkka. Vývar přecedíme. Uvařené maso zbavíme kostí a pomeleme najemno. Přidáme vejce, hrubou mouku, na drobné kostičky nakrájenou žemli, najemno nasekanou petrželku a malé množství nastrouhaného muškátového oříšku. Zamícháme a vytvoříme malé knedlíčky nebo nočky.

Přeceděný vývar přivedeme do varu, vložíme na jemné nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu a připravené knedlíčky či nočky.

Zvolna povaříme.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...