Moje šťastná hvězda

Věra Křesadlová: První rande měli ve Formanově doupěti

Moje šťastná hvězda

Manželství na dálku se slavným režisérem bylo nakonec jen formální záležitostí, svým způsobem si však zůstali blízcí.

Čerstvá jubilantka Věra Křesadlová (80) patří k lidem, kteří se do minulosti nevracejí, ale na své manželství se slavným režisérem dodnes vzpomíná s láskou.

Na otázku, po kom zdědila Věra Křesadlová (80) umělecké sklony, většinou odpoví, že po své babičce, která šila mešní roucha. Pravda je, že vedle hereckého a pěveckého talentu dostala do vínku i výtvarné nadání, ostatně v mládí vystudovala aranžérství a výstavnictví.

Forman si ji vyhlédl

Odmala ale také zpívala v Kühnově pěveckém sboru a později vystupovala v pražských klubech s bigbítovou kapelou Crystal. Tam si jí také všiml Miloš Forman (†86) a po jednom koncertě ji oslovil, jestli by se nezúčastnila natáčení jeho hraného dokumentu Konkurs, který byl vlastně fiktivním náborem do tehdy oblíbeného divadla Semafor.

Pochopitelně na něm spolupracovali i pánové Jiří Suchý (92) a Jiří Šlitr (†45), kteří byli z Věry Křesadlové tak nadšení, že jí

Zbývá vám 86% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden