Můj kousek štěstí

Alena Vránová, Vladimír Ráž: Princezna a zahradník si ustlali na růžích

Můj kousek štěstí

Zavaž mi střevíček. Trubte na poplach. Našli, moji rádcové, našli? Odvolávám, co jsem odvolal, slibuji, co jsem slíbil. Výroky z Pyšné princezny zlidověly. Legendární film o princezně Krasomile a králi Miroslavovi přináší lidem radost již po desetiletí, nicméně jejich představitelé si po natáčení prožili peklo.

Snímek vznikal v roce 1951 v jižních Čechách, hlavní ženské hvězdě bylo krásných devatenáct let a byla provdaná za dramatika, spisovatele a komunistu Pavla Kohouta. Brali se na Staroměstské radnici v den, kdy se narodil Stalin.

Byli ukázkovým dobovým párem: krásná herečka, nadějný funkcionář. Manželství však už v té době skřípalo, romantická mladá dívka, studentka DAMU, ke své hrůze zjistila, že novomanžel vystupuje despoticky a dokonce že se jí

Zbývá vám 88% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden