Můj kousek štěstí

Byla nejmilejší princeznou...

Libuše Šafránková (†68)

Mnohým z nás teprve teď definitivně končí dětství, do kterého jsme se pravidelně vraceli díky legendární Popelce. Libuše Šafránková, která vdechla život nespočtu filmových i divadelních postav, náhle zemřela. Její odchod šokoval.

„Velmi mě to zasáhlo, nemám sílu se vyjádřit k tak smutné zprávě.“ taková byla první reakce herce Pavla Trávníčka (70), který s ní hrál v pohádkách Tři oříšky pro Popelku nebo Třetí princ. Herečka se před lety potýkala se závažným plicním onemocněním a mnohokrát se spekulovalo, že se jí vážná nemoc vrátila.

Jako Popelku si jí budeme pamatovat navždy.

V den svých narozenin dokonce nastoupila do nemocnice, kam měla jít na plánovaný zákrok. Do špitálu odjížděla přímo z rodinné oslavy, kde měla kolem sebe své nejbližší. Domů ani na obrazovky už se ale nevrátí. Jedna z našich nejhezčích hereček v srdcích diváků zůstává díky filmům Vesničko má středisková, Vrchní, prchni! nebo Obecná škola.

Jejím životním partnerem byl herec Josef Abrhám (81), se kterým tvořila jeden z nejstabilnějších manželských párů showbyznysu. Šaty s vlečkou, stříbrem vyšívané zčernaly smutkem.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden