Můj kousek štěstí

Česká Bílá Madonna pro chudé

Lucie Bílá (50)

Lucie Bílá (50) oslavila nedávno padesáté narozeniny. K nim nadělila sobě i svým fanouškům sérii koncertů, které měly být výjimečné. Místo toho se celá show zvrhla v pouhé kopírování slavné Madonny.

Měla to být ojedinělá koncertní show, na kterou se fanoušci Lucie Bílé (50) už několik měsíců těšili. Jedna z našich nejlepších zpěvaček, hlasem i vzezřením vždy výrazná a svá Hana Zaňáková, která si už přes třicet let říká jinak, oslavila v dubnu své kulaté padesáté narozeniny.
Předcházela jim bohužel jedna velmi smutná událost. Lucie musela pohřbít svou milovanou maminku Hanu (†76) , která zemřela jen dva měsíce před Lucčiným slavným dnem, o a průběhu velkých oslav se snad i proto příliš nemluvilo. Nakonec Bílá vyplula na veřejnost se sérií narozeninových koncertů s názvem Fifty fifty (padesát na padesát) a v hlavním městě Slovenska odzpívala tři velkolepé koncerty, které všem vyrazily dech. Bohužel nejen tím, s jakou vervou je Bílá odzpívala, ale bohužel hlavně tím, že celou scénu kompletně okopírovala od americké popové královny Madonny (57). Bílá se chlubila identickou projekcí, kostýmy, scénou a rekvizitami, které zpěvačka Madonna použila při svém turné před čtyřmi roky.

Proč kopíruje slavné?

„Udělala jsem to proto, že Madonna je kolegyně, které si strašně vážím. Mám všechna její cédéčka, mám je vlastně všude – a je to člověk, kterému jsem se chtěla poklonit. Chtěla jsem potěšit každého, kdo přijde, ale taky ukázat, koho si vážím,“ říká Lucie Bílá o svém odvážném kroku, při kterém se však pustila na tenký led. Její fanoušci i odborná veřejnost jsou v šoku. Od zpěvačky Lucčina formátu totiž ku příležitosti jejího významného životního jubilea čekali rozhodně něco jiného než pouhé kopírování slavných ! „ Lucie slibovala velkolepé jevištní překvapení, ale předvedla jen Madonnu pro chudé,“ shodují se hlasy jejích příznivců, kterých však možná po nepovedené narozeninové oslavě ubude. Tak skvělá zpěvačka jakou Bílá je prý podle nich nemá zapotřebí věnovat se pouhému plagiátorství. Podle nich prý navíc celá show působila tak trochu lacině a odfláknutě. A Madonna nebyla navíc jedinou slavnou zpěvačkou, kterou se Lucie rozhodla inspirovat. Obšlehla totiž i nápady dalších slavných a úspěšných světových zpívajících krásek a z její původnosti tak v písních na pódiu zůstalo jen pramálo.

Dochází jí snad nápady?

Přesto, že kritika i samotní fanoušci Bílou za kopírování slavných odsoudili, sama zpěvačka si z toho prý nic moc nedělá. „Jestli to fanoušci srovnávají s Madonnou, tak jsem pyšná. Někdo mi vyčetl, že jsem Madonna pro chudé, ale já budu Madonnou pro chudé velmi ráda,“ směje se Lucie a dodává, že ona sama je se svým vystoupením spokojená.

Za její rozzářenou tváří se však stále skrývá smutek ze ztráty maminky a možná i to je ten hlavní důvod, proč se Bílá na své turné k padesátinám dobře nepřipravila. „Byl to úžasný pocit, ty poslední písně jsem zpívala s takovou nepopsatelnou lehkostí, jako kdybych to ani nebyla já a jen se pozorovala jako divák. Myslím, že moje maminka tam byla se mnou," svěřila se interpretka nesmrtelných hitů Láska je láska, Neposlušné tenisky nebo Trouba. A na přísné hlasy hudebních kritiků je už za roky své slávy zvyklá. „ Že mě srovnávají s Madonnou? To je přece super! Horší by bylo, kdyby mě srovnávali s Evou a Vaškem," otáčí situaci ve svůj prospěch Lucie.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden