Můj čas na kafíčko

Chlapa už doma nechce. Stačí jí pes a kamarád?

Oblíbená herečka ze seriálu Ulice Dana Syslová (78) ve svém životě musela zvládnout mnoho těžkých okamžiků. I když kvůli tomu má na duši několik šrámů, nepřipouští si to a užívá si života naplno. Jejím největším miláčkem je pejsek, s nímž tráví každou volnou chvilku.


Má svou spřízněnou duši


Ačkoli se ale před lety zařekla, že chlapa už nechce, možná se přece jen najde jeden, ke kterému má blízko a pojí je velké přátelství. Povídá se, že její spřízněnou duší  je její seriálový manžel z Ulice, herec Rudolf Hrušínský (77)! Do redakce se nám totiž doneslo, že měli být spatřeni u dobré kávy v kavárně a vypadalo to, že si náramně rozumí.


Každodenní radostí je pro ni milovaný pejsek.

Manžela moc milovala

Pokud je to pravda, určitě musí mít herečka radost. I když říká, že chlapa nechce, spřízněná duše a kamarád, se kterým občas někam zajde, může být příjemným zpestřením jejího života. Není žádným tajemstvím, že hereččinou životní láskou byl o 18 let starší herec Vlastimil Hašek (†63).

Seznámili se v divadle a zpočátku byl Hašek jejím  mentorem – vzal si ji pod svá křídla, staral se o ni a dával jí rady. Syslová se do něj postupně zamilovala, a to možná i proto, že jí chyběl mužský vzor, jelikož vyrůstala bez tatínka.

Milovali se, i když byli každý úplně jiný – herečka vždy milovala přírodu, naopak Hašek byl typický kavárenský povaleč. Jako manželé spolu nakonec prožili čtvrt století, některé okamžiky ale pro herečku nebyly snadné.

Měli doma „Itálii“

Hašek byl velký cholerik. Možná i kvůli nadmíře vzteku a stresu měl nemocné srdce a prodělal hned tři infarkty. Ten poslední se mu stal osudným a 12. dubna roku 1992 zemřel herečce v náručí. Krátce poté došlo k další tragédii, její milovaný syn Jiří (†25) se v pouhých pětadvaceti letech oběsil.

Nevěděla, jak dál

Dodnes se říká, že neunesl smrt svého tatínka. „Bylo to strašné období. První roky jsem prožila jakoby v mlze,“ svěřila se v rozhovoru. V roce 2006 ji pak postihly vážné zdravotní problémy, jelikož jí lékaři našli během rutinní prohlídky zhoubný nádor.

Z nejhoršího se ale Syslová naštěstí dostala po podstoupení operace a mnoha chemoterapií. Dnes tak díky všem podobným zkušenostem ví, že je schopna překonat jakoukoli překážku, kterou jí osud připraví. A pokud na to není sama, a kdykoli jen chce, může vše prožívat i s Hrušínským, o to je vše samozřejmě lepší.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden