Můj kousek štěstí

Další tragédie v rodině Žilkových

Veronika Žilková (54), Vincent Navrátil (19)

Početnou rodinu herečky Veroniky Žilkové (54), jejího manžela Martina Stropnického (59) a dětí, které mají spolu nebo ze svých předchozích vztahů, zasáhla koncem května tragická událost. Hereččin bývalý manžel Marek Navrátil (†55) totiž podlehl náhlé mozkové mrtvici.

Na onen osudný den se herečka Veronika Žilková (54) opravdu těšila. Její syn Vincent (19), který se, stejně jako starší Cyril (27) narodil z druhého manželství herečky se stavebním inženýrem a fotbalistou Markem Navrátilem (†55) , měl totiž skládat svou zkoušku z dospělosti. Maturitu úspěšně zvládl, hned poté však musel do Vojenské nemocnice v pražských Střešovicích, kam byl s náhlou mozkovou příhodou akutně převezen jeho otec. „Bylo to náhlé. Dostal mrtvici, převezli ho s krvácením do mozku do nemocnice a tam v pátek ve dvě hodiny odpoledne zemřel,“ sdělila krátce po smrti svého druhého muže Žilková. Ihned volala jeho synům, aby se se svým otcem přijeli naposledy rozloučit. Stihl to bohužel jen Vincent. „ Vincent je velkej frajer. Svého otce stihl jen o pár minut. Takže u něj byl a zůstal v místnosti i po jeho smrti. Jela tam s ním i Vincentova přítelkyně Sabina a můj současný manžel Martin Stropnický (59) ,“ sdělila krátce poté, co lékaři konstatovali Navrátilovu smrt,zdrcená Žilková. Navrátilův druhý syn Cyril se s otcem rozloučit nemohl. Žije totiž ve Francii a ačkoli se vydal ihned na cestu domů, s otcem už si promluvit nestihl.

3541-marek-navratil

Vychovávali spolu 5 dětí

Herečku zasáhla zpráva o tragickém úmrtí muže, kterého si brala už v roce 1988 a prožila s ním krásných sedmnáct let, přímo na jevišti Divadla Bez Zábradlí. Bylo to pro ní už podruhé, kdy se ocitla v podobné situaci. Premiéru Adiny v roce 2007 musela „dát“ dokonce v den smrti maličkého synka Melichara. „Je pro mě těžké k tomu něco říkat. Byli jsme rozvedení, ale byl to otec mých dvou dětí, a spolu jsme jich vychovávali dokonce pět,“ vzpomíná Žilková na Navrátila, který po ní i po rozvodu stále hodně znamenal a byl pro ní spolehlivým rodinným přítelem. „Od dvou let vychovával i mou dceru Agátu (30) z předchozího manželství, kterou miloval a ona jeho. A k našim dvěma synům jsme si ještě osvojili Honzu a Markétu z dětského domova,“ vzpomíná herečka s tím, že už tehdy žili jako velká a šťastná rodina.

Byl to chlap do nepohody

Navrátil, který měl dobré vztahy dokonce i s novým mužem své bývalé manželky a jejich dcerkou Kordulou (11), přitom ještě dva týdny před svou smrtí hýřil energií. Zemřel totiž jen 14 dní po svých 55. narozeninách, které oslavil v rodinném kruhu. S Žilkovou a celou její rodinou totiž zůstali přátelé i po rozvodu. Až do své smrti se Navrátil staral o svého ochrnutého bratra, který je na vozíčku a také o osmdesátiletou maminku. „ Vincent a Cyril se okamžitě rozhodli, že se o ně postarají místo táty,“ říká Žilková s tím, že věří, že její kluci zdědili po svém otci, který byl opravdu prima chlap, samé dobré vlastnosti.

.

.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden