Můj čas na kafíčko

Daniela Kolářová tvořila oblíbenou dvojici s hereckým kolegou. Pak přišel zákaz!

Můj čas na kafíčko

Neodjela se souborem do Moskvy a nepřímo ji za to potrestali!

Patří k herečkám, které si udržují oblibu už několik desetiletí. Daniela Kolářová (74), kterou nyní vídáme v seriálu Sestřičky Modrý kód, se může pochlubit bohatou kariérou. I během ní se ale vyskytly překážky.

V Karlových Varech, kde Daniela Kolářová (74) vyrůstala, pracovala její maminka v tamním divadle jako účetní. Bývalo zvykem, že malé dětské role v divadle hráli děti zaměstnanců a maminka skutečně malou Danielu půjčovala do různých pohádek. Tam zřejmě vznikl ten prvotní impulz, který ji později přivedl k úspěšné kariéře.

Nejradši vzpomíná na pohádku Císařovy nové šaty, kde si zahrála dvě malé role: kuchtíka v zámecké kuchyni a holčičku, která křičí, že císař pán je nahý. Tehdy jí bylo devět let. „Dlouho jsem to ale nebrala vážně, teprve na gymnáziu jsem se díky panu učiteli češtiny začala divadlem více zabývat,“ vzpomínala herečka.

„Založil studentský kabaret Kapsa. Díky tomu jsem si definitivně ujasnila, že bych chtěla dělat zkoušky na DAMU.“ Kdyby se tam bývala nedostala, měla v záloze

Zbývá vám 87% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden