Můj kousek štěstí

Dárek k narozeninám? Tátovy prachy!

Dominika zřejmě zjistila, že práce není to, co se mělo stát jejím smyslem života...

Dominika Gottová (49) slaví čtyřicáté deváté narozeniny a jako dárek si nepřeje nic menšího, než odkrojit si kus z dědictví po otci Karlu Gottovi (†80).

A také by na ně měla nezpochybnitelný nárok, kdyby bývala nepodepsala osudné lejstro, díky němuž dostala šest milionů a slíbila, že si na žádné další peníze nebude dělat nároky. Proto zní komicky její prohlášení: „Ta částka mi ale nepřišla adekvátní.“

To se ví, že byla žalostně nedostačující, ale pak se tedy nabízela možnost listinu nepodepsat. Jenže když vidí její finský muž, rockový kytarista Timo (56), hotové peníze, zatmí se mu před očima.

„Nezbylo nic,“ říká smutně Mistrova dcera, stejně jako nezbylo nic z peněz a drahých darů, automobilů, šatů, šperků, bytů a chalup, které jí štědrý tatínek dával v průběhu celé své kariéry. Teď by ráda zpochybnila smlouvu, v níž se dědictví zřekla, ale zdá se, že ta je, jak se říká, neprůstřelná.

Ještě ji napadlo, že by mohla lstivě tvrdit, že papír podepisovala pod vlivem léků, a tak vlastně ani nevěděla, co dělá. Bůh suď, co by na tu báchorku řekl soud. Avšak má i plán B – odjet do Asie učit se bojovým uměním.

Ale kdo to zaplatí? Manžel sotva, ten když je v depresi, leží na gauči a kouká do zdi. A není-li, jezdí po světě, utrácí, pije a dělá dluhy.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden