Můj kousek štěstí

Hana Brejchová: Jedna nemoc za druhou

V šedesátých letech byste sotva hledali krásnější dívku. Dnes má Hana Brejchová (69), někdejší Andula z Formanova filmu Lásky jedné plavovlásky, těžký život.

Nestala se z ní slavná filmová hvězda topící se v penězích, jak o tom kdysi snila. Celá desetiletí žije v ústraní. V současné době byste ji našli v domě s pečovatelskou službou, protože její byt vyhořel, patrně od svíčky nebo cigarety.

Trápí jí zdravotní problémy. Trpí nesnesitelnými bolestmi břicha, onemocněla cukrovkou, službu vypovídají slinivka a žlučník, v pořádku není ani srdce. Okouzlující blondýnku a filmovou hvězdu by v ní teď už nikdo nehledal.

Smutné je, že od starší a slavnější sestry Jany Brejchové (76) podporu čekat nemůže. Sestry spolu nemluví. Klíčem k jejich dlouholetému nenávistnému mlčení je s největší pravděpodobností žárlivost. Obě milovaly režiséra Miloše Formana (83), ale za manžela si ho vzala Jana.

Spor je už dávno nesmyslný, režisér žije za oceánem s jinou ženou. Sestry si však odpustit nedokázaly. Hana dokonce prohlásila, že už jedna druhou neuvidí. Z toho až mrazí. Jana je totiž také těžce nemocná.

.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden