Moje šťastná hvězda

Herec Josef Vinklář byl mužem mnoha tváří a pil víc než Sovák

Moje šťastná hvězda

Pod maskou bodrého venkovského chlapíka se skrýval rozporuplný člověk, který se někdy choval jako doktor Cvach a chvíli jako dobrácký Bouše.

Byl jako chameleon, který dokáže měnit tvář. S Josefem Vinklářem (†76) to neměli jednoduché kolegové ani ženy, ale jako herec se zapsal do srdcí diváků všech generací.

Praktický celý život strávil Josef Vinklář (†76) v Praze, ale na svět přišel ve vesničce Podůlší jen pár kilometrů od Jičína. Venkovských kořenů se nikdy nezbavil a možná právě tam musíme hledat jeho zemitost a také určitou tvrdost.

Málem uhořel

Z Podůlší by jeho rodina možná nikdy neodešla, kdyby požár nezachvátil domek, v němž Vinklářovi žili. A jak to tehdy bývalo na vsi běžné, dospělí začali první zachraňovat před ohněm domácí zvířata a málem zapomněli na malé synky, kteří

Zbývá vám 92% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden