Můj kousek štěstí

Herec skončil na kapačkách

Bolek Polívka (66)

Silné bolesti hlavy, svalů a kloubů nebo celková únava organismu – s tím vším se teď musí potýkat jeden z našich nevyhledávanějších herců, uznávaný komik z manéže a hvězda nového detektivního seriálu Případy 1.oddělení Bolek Polívka (66). Koncem března začal prý cítit nepřiměřenou únavu a vyhledal proto lékaře, který musel konstatovat, že herec známý svou oblibou v alkoholu a cigaretách onemocněl zákeřnou nemocí zvanou Lymská borelióza.
Ruší tedy proto všechna svá představení v Činoherním klubu a protože může mít nemoc fatální důsledky, ihned se začal léčit.

Ničí ho Lymská borelióza

„ Pan Polívka má boreliózu. Bude chodit tři týdny do nemocnice na antibiotické kapačky, nebude tam muset ale trvale ležet,“ upřesnil momentální zdravotní indispozici herce jeho manažer Ladislav Krapek. Přesto, že není Bolkovo stav nijak vážný, musí se mít postarší herec na pozoru.
Borelióza, která se přenáší bodnutím či napadením infikovaného hmyzu, se v našich podmínkách vyskytuje čím dál častěji a postihnout může jakoukoli část nervové či pohybové soustavy člověka. Odborníci se shodují, že vyšší výskyt tohoto onemocnění souvisí s globálním oteplováním, které má za následek mírnější zimy a tím pádem také přežití většího množství přenašečů Lymské boreliózy.

Bolek Polivka, pritelkyne

Prý ho kousla muška

Bolek je tedy vážně nemocný. Minimálně tři týdny bude muset užívat antibiotika, do nemocnice však naštěstí nemusí. „Fakt to není nic smrtelného ani nakažlivého! Něco ho v létě prostě kouslo, to je všechno,“ dodává hercům manažer Krapek. „Klíště to rozhodně nebylo, spíš nějaká muška. Rozhodně chci zdůraznit, že borelióza není žádné infekční onemocnění, jak se mnozí domnívají,“ uzavírá Polívkův manažer s tím, že za pár týdnů by už měl Bolek znovu stát na divadelních prknech oblíbeného Činoherního klubu a brněnského divadla Bolka Polívky. Právě tam by se měl herec objevit už na konci května. Snad se tedy do té doby uzdraví.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden