Moje šťastná hvězda

Hudba byla jeho životem

Moje šťastná hvězda

Skoro čtyři desítky let mohli vídat diváci PAVLA VONDRUŠKU (†85) na scéně kultovního Divadla Járy Cimrmana. Tento nenápadný, zato vždy dobře naladěný herec toho ale uměl daleko víc.

Téměř všichni ho znají jako herce. Málokdo ale ví, že byl Pavel Vondruška (†85) především muzikant a hudbě se také celý život aktivně věnoval. Pocházel z Českých Budějovic a hudební talent zdědil po svém tatínkovi, který byl sice povoláním profesor matematiky na průmyslové škole, ale zároveň také nadšený amatérský hudebník.

Osud rozhodl za něj

Po válce vystudoval Vondruška konzervatoř a jeho další kroky vedly na HAMU, kde si vybral jako studijní obor dirigování, dramaturgii a operní režii. Dirigentské taktovky se chopil ještě při studiích, pak nastoupil jako

Zbývá vám 84% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden