Moje šťastná hvězda

I vážné záležitosti obrací v žert

Vychytralý prosťáček

Imagí vychytralého prosťáčka, který na způsob hloupého Honzy překonává všechny nástrahy, si JOSEF ALOIS NÁHLOVSKÝ (67) získal srdce televizních diváků. Herec, konferenciér a moderátor Josef Alois Náhlovský absolvoval pedagogickou fakultu v oboru český jazyk a dějepis. Narodil se v Krušných horách, a tak sám sebe často označuje termínem poslední žijící Krušnohorec. Postupem let se Náhlovský propracoval až k označení drastický komik, protože jeho klíč k úspěchu spočívá v kombinaci permanentně vyceněných zubů a vlastního smíchu téměř za každou větou.

Na pódiu s Fešáky

Začínal společně s PETREM NOVOTNÝM (69) v Ústí nad Labem jako speaker u hudební skupiny Fešáci. Léta tvořil komickou dvojici se svým hereckým partnerem a kolegou JOSEFEM MLADÝM (62), spolupracoval také s moderátorem a bavičem KARLEM ŠÍPEM (71). Je autorem humoristické teorie o fiktivním národu starých Krušnohorců, kterou zpracoval do své humoristické knihy Krušnohorská kronika.

Televizní estrády i film

Díky svému působení u skupiny Fešáci se dostal i před televizní kameru. Známe ho z rozličných programů převážně zábavného či hudebně zábavného charakteru. Společně s Josefem Mladým se Náhlovský dočkal také svých profilových televizních Úsměvů. Kromě práce před televizní kamerou se Náhlovský dostal i před kamerou filmovou. Do role traktoristy Jeníčka v komedii Jak se krotí krokodýli ho obsadila MARIE POLEDŇÁKOVÁ (75).

(zleva) Josef Nahlovsky, Karel Sip, Zdenek Sverak, Jaroslav Uhlir

Švihák lázeňský

V posledních letech bydlí Náhlovský v Luhačovicích. Jezdil si tam tak dlouho léčit průdušky, až si tam koupil vlastní dům. „Ale není to žádný penzion, mám tam jen jeden pokojík pro kamarády a ten je zadarmo,“ říká pobaveně komik s tím, že má stále byt i v Ústí nad Labem, a tak často pendluje podle toho, kde zrovna vystupuje.

Vadí mu image hypochondra

Ačkoli si nikdy výrazně nestěžoval na nějaké neduhy, díky tomu, že měl léta problémy. zpracos průduškami, si od svého kamaráda Novotného vysloužil označení hypochondr, a tak ho i Pavel všude prezentoval. To už ale Náhlovskému nepříjde tak vtipné jako kdysi. „Někdy mi to vadí. Přijdete do nemocnice, že vám něco je, a lidi nevěří,“ posteskl si Josef, který dodnes považuje za svou životní prohru, že se nestal otcem.

.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden