Moje šťastná hvězda

Jan Kanyza: Mezi herci už se necítí jako doma

O pracovní nabídky herec JAN KANYZA (70) rozhodně nemá nouzi, přesto se většinu z nich vždycky rozhodne nebrat. Proč? Vadí mu, jak to v jeho branži v současnosti chodí! A tak se raději drží v ústraní.

A čkoli už je mu sedmdesát a mohl by být v důchodu, sem tam nějakou roličku ještě vezme, ale je jich málo. Kdyby šlo ovšem o nabídky, které by ho zaujaly, neměl by problém točit častěji. Jenže divadlo i film se od dob jeho největší slávy dost proměnily. „Jsem už trochu unavený vystupovat v tom cirkuse, kterému se říká kariéra. To bych musel být zkorumpován režisérem, rolí, spoluherci. A takové nabídky, které by mě natolik uchvátily, dnes nějak nejsou k mání,“ říká posmutněle herec. Moc rád by si zahrál, ale připadá mu, že už jaksi do téhle branže nepatří.

Žofie Kanyzová, Jan Kanyza: Jejich manželství je na český showbyznys výjimečné.

Vydělávat už nepotřebuje

„Honit kšefty mě nebaví. Líbí se mi ale třeba tvorba JANA HŘEBEJKA (50) nebo JIŘÍHO STRACHA (44). Na jejich práci se vždycky rád podívám, i když nepatřím do jejich stáje.“ Za svůj život si naštěstí nastřádal tolik peněz, že už vydělávat nepotřebuje. Aspoň kvůli tomu má čas na svůj další koníček — malování. Dokonce jezdí malovat i do své milované jižní Francie, kde má i svůj ateliér. S manželkou ŽOFIÍ (69) si užívají zaslouženého volna, kterého mají čím dál víc, plnými doušky. „Brzy se do Francie zase chystám. Za ta léta už tam všechno potřebné mám. Chystám se tam dokončit všechno potřebné na blížící se výstavy v Hradci Králové a Brně,“ pochlubil se se svými plány herec a nyní hlavně malíř Jan Kanyza.

Jan Kanyza: Obrazy

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden