Můj kousek štěstí

Jana Adamcová: Prosí manžela: Nevyhazuj miliony oknem!

Bývalá moderátorka a nynější mluvčí vlády má starosti s manželem, režisérem Jiřím Adamcem (71). Ukazuje se, že umělcův vztah k penězům je velkomyslný.

Marnotratník věnoval spoustu peněz ve prospěch letní romantické komedie Léto s gentlemanem, kterou režíroval, přitom to byla jeho první filmová režie. Scénář napsal Jaromír Hanzlík (71), i v jeho případě se jednalo o první scenáristický pokus.

Název filmu jako by odkazoval na legendární Léto s kovbojem, s nímž však nemá, kromě toho, že v něm hraje Hanzlík, nic společného. Bohužel ani humor. Léto s gentlemanem se nemůže chlubit příznivým hodnocením kritiků, návštěvnost v kinech je nevelká.

Režisérova manželka Jana těžce nese, že Jiří do filmu "vrazil" nejméně tři miliony. Protože důležitý sponzor utekl ještě před zahájením natáčení, pánové Adamec a Hanzlík důkladně provětrali peněženky.

Režisér to s manželkou samozřejmě konzultoval a ta ho tehdy podpořila. Co ostatně mohla dělat? Poté, co byl film uveden do kin, manžela údajně požádala, aby už hlavně proboha nikdy nic neprodukoval. "Jedna zkušenost mi bohatě stačila," souhlasí Adamec.

.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden