Moje šťastná hvězda

Jana Švandová prozradila, jak vzdoruje stárnutí

Věčné mládí si chce uchovat co nejdéle

Nevypadá na víc než na padesát, přitom už pouze necelé dva roky dělí herečku JANU ŠVANDOVOU (68) od velkého jubilea. Všichni se proto ptají, v čem je tedy ten fígl, díky kterému herečka tak úspěšně vzdoruje stárnutí? A Švandová šla konečně s pravdou ven.

Jen málokterá herečka tak odmítá připustit si svůj skutečný věk a jen málokterá jiná herečka je ochotná říct nahlas, že odmítá být starou bábou. Jana Švandová obojí říká zcela otevřeně. Herečka, která se stárnutí brání za každou cenu, je přesvědčená, že je potřeba, aby si člověk uchoval své mládí co nejdéle.

Ona sama prý dělá, co může, aby na ní skutečný věk, který považuje za příšerný, nebyl pokud možno vidět. „Zkouším všechno možné,“ prozrazuje opatrně, jak se doopravdy stará o to, aby si udržela věčné mládí.

Jak to má s plastikou?

Na první pohled není na její vyhlazené, zdravě a přirozeně vypadající tváři nic poznat. Snad jako by měla obrovské štěstí na silné mladistvé buňky. Jen málokdo by ale asi věřil, že téměř sedmdesátiletá žena může vypadat takhle skvěle jen díky krémům nebo sebelepším omlazovacím kúrám.

Blonďatá herečka se proto ani nesnaží tvrdit, že mladá zůstává přirozenou cestou, bez cizí pomoci. Naopak otevřeně přiznává, že se invazivním zákrokům, tedy česky řečeno skalpelu, za účelem zachování mladistvého vzhledu nebrání.„Občas je potřeba nějaký zákrok podstoupit, aby člověk vypadal,“ konstatuje upřímně. Upozorňuje, že si dává hodně velký pozor, aby jí takové zákroky nijak nepoškodily.

Chce si zachovat výraz

„Něco se sebou sem tam podniknu, ale výraz v tváři musí zůstat přirozený,“ vysvětluje, čím to je, že na ní zákroky nejsou poznat. „Nechci vypadat jako mumie,“ směje se a zároveň naznačuje hranici, za kterou se ve snaze udržet si mladistvý vzhled pomocí chirurgických zákroků nechce dostat. „Musím si udržet mimiku, abych nakonec neskončila s nehybnou tváří,“ uvědomuje si nebezpečí pro svou profesi.

Prozradit, kterým konkrétním částem svého obličeje seznámení se skalpelem doposud dopřála, ale nestárnoucí Švandová nechce. Už dříve ale například zmínila, že na úpravě očních víček nevidí nic špatného. Zdroje z jejího okolí opatrně naznačují, že si pečlivě hlídá, aby neměla povislou kůži pod bradou a na tvářích. Sama Švandová prozrazuje, že si na své oblíbené klinice nedávno nechala laserem odstranit vrásky kolem úst. „S tím jsem moc spokojená,“ pochvaluje si Jana.

Návštěva kadeřnice či kosmetického salónu je pro ni přirozená věc.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden