Moje šťastná hvězda

Jana Švandová se bála, že už nikdy nebude moct chodit

Operace kyčelního kloubu pro ni byla nejhorším zážitkem

Už je to dlouhých 17 let, kdy se JANA ŠVANDOVÁ (68) ocitla na operačním sále. Umělý kyčelní kloub většinou potřebují lidé s velkou nadváhou nebo jedinci, kteří bývají pravidelně vystaveni nadměrné fyzické námaze. Janě Švandové však výměnu kloubu lékaři doporučili po vážné autonehodě, při níž byla na sedadle spolujezdce.

Herečka se tehdy bála, že už nikdy nebude chodit.  Léčila se u moře Přestože samotná operace probíhala hladce, čekala ji dlouhá rekonvalescence. „Ta vyžadovala opravdu své. Nejprve jsem byla v lázních, pak ještě v rehabilitačním centru a doléčila jsem to u moře, k a m j s e m j e š t ě odjížděla o francouzských holích,“ vzpomíná na těžké chvíle naše nestárnoucí herečka.

Tenkrát si prý sáhla na úplné dno. Kromě zdravotních problémů řešila totiž také rozvod, jenž jí na pohodě dvakrát nepřidal.  Málem to vzdala? Kvůli léčení, které se táhlo dlouhé týdny, přišla mimo jiné o spoustu pracovních nabídek.

Dnes sama přiznává, že si myslela, že přichází její konec. Naštěstí se v ní pak najednou něco zlomilo a začala tvrdě bojovat. „Řekla jsem si, že to takhle nesmím vzdát, že na sobě musím začít pracovat,“ prozrazuje.

A povedlo se. Nezvládla kvůli tomu StarDance? Po třech měsících se znovu postavila na divadelní prkna. Dokonce se zúčastnila soutěže StarDance. Z té však musela odstoupit, nikoli kvůli zdravotním problémům, ale kvůli špatnému zdravotnímu stavu tatínka.

„Když víte, že vám odchází blízký člověk a vy s ním nemůžete být, protože máte tréninky, moc dobře se vám netančí,“ komentovala svůj dobrovolný odchod herečka. Nebyla to zrovna procházka růžovým sadem, složité období jí však dodalo životní sílu se vším se popasovat.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden