Můj kousek štěstí

Toužil se stát pilotem

Můj kousek štěstí

Ono je dobře vědět, kdy člověk má přestat…

Velikán českého herectví Luděk Munzar (82) vzbuzující respekt a obdiv, je klenotem českého divadla i filmu. Jeho přednes básní je téměř nenapodobitelný, stejně jako jeho herecký projev. Nedaly se přehlédnout ani jeho vlohy pro technické obory a záliba v adrenalinových aktivitách.

Herec, režisér, automobilový závodník a letec Luděk Munzar (82) pochází z Nové Včelnice u Kamenice nad Lipou v jižních Čechách, ale své dětství prožil ve Smiřicích u Hradce Králové. Vyrůstal společně se třemi mladšími sestrami, o které společně s rodiči pečoval.

Po střední škole pokračoval na Vyšší hospodářské škole, ale mnohem více, než cokoli jiného, ho přitahovala vůně motorů, hlavně těch leteckých a automobilových.

Tři opravdové vášně

Největší jeho vášní se pro vždy stalo létání. Od dětství měl velký sen, chtěl se stát vojenským stíhačem. K velké lítosti své a především svého otce se jím bohužel nestal, i když hned po válce začal létat, a to díky malému podvodu svého tatínka.

Jindy poctivý muž při vyplňování žádosti totiž napsal, že je

Zbývá vám 82% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden