Moje šťastná hvězda

Jeho největší lásku mu přebral dobrý kamarád

Moje šťastná hvězda

Poté, co mu ztroskotalo druhé manželství, už si Vlastimil Brodský žádnou partnerku údajně nenašel a jen chřadl před očima.

S opačným pohlavím to měl VLASTIMIL BRODSKÝ (†81) poněkud složitější. Měl sice po svém boku velké krásky, žádnou z nich si ale nedokázal udržet.

Každý, kdo se s Vlastimilem Brodským (†81) potkal mimo filmové plátno a jeviště, byl překvapen jeho plachostí a skromností, která se téměř nehodila k herci jeho proslulosti. Jako by bojoval s vnitřní nejistotou, která nejspíš pramenila z toho, že se podle svých vlastních slov narodil jako „dítě z nouze“.

Narážel tím na to, že jeho rodiče pocházeli z různých společenských tříd, a protože rodiny původně nesouhlasily s jejich sňatkem, zamilovaný pár si tedy pořídil dítě, aby se dočkal svolení. Pocházel z Hrušova nad Odrou, obce, která je dnes součástí Ostravy, a vyrůstal v prostředí nadšených ochotnických divadelníků.

Chtěl být králem stepu

On sám ale tajně snil o kariéře tanečníka. Jeho velkým idolem byl Fred Astaire (†88), a když se s rodiči přestěhoval ve 14 letech do Prahy, věnoval se stepu a během gymnaziálních studií si

Zbývá vám 85% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden