Moje šťastná hvězda

Jiří Langmajer: Po boku manželky se změnit nemohl

Obrátila mu celý život doslova naruby

Oblíbený herec JIŘÍ LANGMAJER (50) neměl svého času moc lichotivou pověst. Říkalo se o něm, že je sukničkář a věrnost mu nic neříká. Teď ale jako by byl vyměněný a za to, že je novým člověkem, vděčí prý ADÉLE GONDÍKOVÉ (43).

Langmajer vypadá, že mu nečiní problémy mluvit o čemkoli. Opak je však zřejmě pravda. Jakmile přijde řeč na jeho rozchod s manželkou, je herec najednou skoupý na slovo. Od onoho osudné- ho dne uběhlo už neuvěřitelných šest let, a ačkoli Langmajer říká, že opustit ženu bylo to nejlepší, co mohl udělat, mluví o tom jen velmi nerad. Na dobu, než se k tomuto zásadnímu životnímu kroku odhodlal, totiž nevzpomíná moc rád. Jeho život byl jeden velký mejdan, který neměl téměř žádná pravidla. Herec ale jako by bohémství vnímal jako nějaký únik z reality či svého vlastního trápení. Podle svých slov nebyl šťastný, zato nyní už konečně je a za všechno vděčí své partnerce Adéle Gondíkové. „Našel jsem nový domov. Bydlím a žiju tak, jak jsem si vždycky přál – na vesnici, v baráku se zahradou,“ svěřil se Langmajer s tím, že po podobném stylu života v hloubi duše toužil už dlouho, jeho žádostem však nikdy nebylo vyhověno.

Zdálo se nemožné, že se charismatický herec někdy zklidní.

S ženou byli příliš rozdílní

Uklidnit se boku manželky bylo prý takřka nemožné, byli totiž každý jiný, a přestože se říká, že se rozdíly přitahují, v jejich případě to bylo přesně naopak. Sen o domku někde na vesnici klíčil v Langmajerovi prý už dlouho, manželce ani dcerám se ale prý z Prahy nechtělo. To ovšem nebylo zdaleka prý to jediné, co je rozdělovalo. „Moje žena učí matematiku na soukromém gymnáziu, což je něco, co jde absolutně mimo mě,“ svěřil se herec s tím, že manželka má úplně jiné myšlení a ambice nežli on, proto je přesvědčený, že i kdyby spolu trávili více času, nedělalo by to dobrotu. Pro ženu jistě není ničím příjemným slyšet, že se její partner nebyl schopný po jejím boku změnit a vedle jiné to jde. A to ani v okamžiku, kdy nejde jen o ni, ale také o děti. Nicméně rozchod byl podle Langmajera tím jediným možným východiskem, a i přesto, že na čas ochladly vztahy s jeho dcerami, ničeho nelituje.

Postavil se k tomu všemu čelem

Ačkoli pro mnohé se možná zachoval jako srab, když pro své vlastní potřeby opustil rodinu, on to tak nevnímá. Připouští ale, že se dcerám vůbec nediví,že na něj na nějakou dobu zanevřely. On ale svou chybu uznal, namísto aby se schovával za výmluvy, proč to nešlo jinak. „Když už chlap odejde od dětí, má se k tomu postavit čelem,“ řekl rázně s tím, že chtěl být k dětem upřímný a řekl jim, jak se věci mají, popravdě. Dnes už jsou jejich vztahy zase v pořádku.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden