Moje šťastná hvězda

Jiří Štěpnička: MÁLEM SE HERCEM VŮBEC NESTAL!

Málokdo o JIŘÍM ŠTĚPNIČKOVI (71) ví, že ještě dlouhá léta předtím, než nastoupil do seriálu z lékařského prostředí, se v něm dokonce profesionálně pohyboval! Živil se totiž tím, že zachraňoval jako voják životy.

Jako záchranář se totiž živil od svých dvaceti let. „Byl jsem vyškolený jako voják-zdravotník. Na vojně se tomu tenkrát říkalo lapiduch,“ pochlubil se. jasné, rychle vyčítají, roli právě nechal Ničeho „Chápu Věděl A který rozhodl Toto povolání se mu tak zalíbilo, že k němu vedl i svého syna.

Zkušenosti zdravotníka se mu hodí

„Můj syn je lékař internista, neteř a švagrová zdravotní sestry.“ Své zdravotnické zkušenosti mnohdy uplatnil i v soukromém životě. „Používal jsem to, když jsme měli malé děti a zranily se,“ prochlubil se. Co se ale týče jeho vlastního zdraví, o to nechává raději pečovat jiné. „Je pravda, že v tomhle věku se člověk musí hlídat a o to se stará moje rodina,“ přiznává.

Vyměnil nemocnici za divadlo

„S bičem mě ženou k doktorům a já to musím dodržovat. Každý půlrok jsem u kardiologa nebo na nějakém vyšetření.“ Jak je ale možné, že když má tak blízko ke zdravotnictví, stal se nakonec hercem? Protože jeho matka byla herečka a otec malíř, bylo jasné, že i on zůstane v uměleckých kruzích. Ovšem stačilo málo a mohl z nich hodně rychle odejít. Hodně mu totiž vyčítají, a to i dnes, že přijal roli Klementa Gottwalda v televizním seriálu. Vždyť to byl právě on, který jeho matku nechal zavřít!

Ničeho nelituje

„Chápu národ, že mi to vyčítal. Věděl jsem ale tehdy, že kdybych tuhle roli odmítl, jako herec bych nadobro skončil.“ A protože je Štěpnička muž, který všechno dělá pořádně, rozhodl se věnovat každé herecké roli naplno, i když by na nějaké z nich raději zapomněl. Když se ho ale někdo zeptá, zda některé ze svých hereckých rolí lituje, odpoví bez váhání. „Nikdy jsem v životě neudělal nic, čeho bych litoval.“

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden