Můj čas na kafíčko

Jiřímu Sovákovi četla manželka dokonce i dopisy od ctitelek!

Můj čas na kafíčko

Žít se slavným hercem vyžadovalo prý andělskou trpělivost. Měla ji až jeho třetí žena.

Setkali se v době, kdy už byl Jiří Sovák (†79) dvakrát rozvedený. Anna (†82) byla sice o osmnáct let mladší, ale jak čas ukázal, vůbec to nevadilo. Vydržela s problematickým, ale zábavným manželem čtyřicet let.

Na svět přišel Jiří Sovák (†79) s jiným příjmením: Schmitzer. Jeho syn z prvního manželství, který se také stal oblíbeným hercem, se stejně jmenuje dodnes. Na Sováka si ze Schmitzera jeho otec počeštil své jméno na protest proti německým okupantům.

Manželství, ve kterém zplodil Jiří Sovák svého jediného potomka, nedopadlo dobře. Rozvod všechno ještě zkomplikoval, exmanželka dělala herci problémy ohledně kontaktů se synem. Sovák se s ním chtěl stýkat, ale soud to na žádost bývalé ženy výslovně zakázal.

V dospělosti si se synem chvíli rozuměl a vytvořili spolu nezapomenutelné dvojice ve filmu Marečku, podejte mi pero! a v seriálu Chalupáři. Pak ale přišla tragédie, kdy

Zbývá vám 86% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden